latinica  ћирилица
05/12/2022 |  10:10 ⇒ 12:20 | Autor: sputniknews.com

Ronaldo je prošlost - Mbape je stigao i Mesija, a tek je počeo!

Kilijan Mbape, francuski reprezentativac, bio je dvostruki strijelac u pobjedi Francuske nad Poljskom u osmini finala Mundijala.
Mbape (Foto: EPA-EFE/Ali Haider) -
Mbape (Foto: EPA-EFE/Ali Haider)

Novom fenomenalnom partijom Mbape je pokazao zašto je najbolji igrač na Mundijalu, a njegovim brojkama može da se pokloni čak i Kristijano Ronaldo.

Kako Mundijal u Kataru odmiče, tako ponestaje riječi kojima bi se mogao nahvaliti Kilijan Mbape, momak rođen 1998. koji već igra na svom drugom Svjetskom prvenstvu.

Kao mlada zvijezda pojavio se u Rusiji, a iako je i dalje jedan od mladih igrača sada je u Kataru već među iskusnijim reprezentativcima.

Sa nova dva gola protiv Poljske, Mbape je stigao do devetog gola na dva Svjetska prvenstva.

Devet golova postigao je na 11 utakmica, i sve to sa 23 godine.

Više puta je na Mundijalu zatresao mrežu od Dijega Armanda Maradone, Kristijana Ronalda, Suareza, Zinedina Zidana, Nejmara, Tijeri Anrija i mnogih drugih.

Ima isti broj golova kao i Lionel Mesi, a treba posebno podvući da ima i tri Svjetska prvenstva manje od slavnog Argentinca što znači da nema sumnje da je na putu da ga prestigne.

Vjerovatno bi to mogao da uradi već u narednom utakmici, odnosno spektakularnom četvrtfinalu gdje nas čeka susret Francuske i Engleske.