latinica  ћирилица
05/12/2022 |  10:32 ⇒ 10:40 | Autor: SRNA

Banjaluka interesantna novogodišnja destinacija

Smještajni kapaciteti za doček Nove godine u Banjaluci popunjeni su više od 80 odsto, što je čini interesantnom novogodišnjom destinacijom, rekla je portparol banjalučke Turističke organizacije Branka Branković.
Hram Hrista Spasitelja u Banjaluci - Foto: RTRS
Hram Hrista Spasitelja u BanjaluciFoto: RTRS

 Brankovićeva je istakla da je velika zainteresovanost za Banjaluku kada je riječ o prednovogodišnjoj, novogodišnjoj i postnovogodišnjoj noći.

Prema njenim riječima, turističke agencije iz Slovenije najavile su dolazak velikog broja gostiju iz ove zemlje.

Ona je dodala da su Slovenci najvjerniji gosti, a ove godine očekuju se i dolasci iz Crne Gore.

- Iz Herceg Novog i Podgorice više od 200 Crnogoraca sprema se za proslavu Nove godine u Banjaluci - istakla je Brankovićeva.

Prema podacima Turističke organizacije, prošle godine u Banjaluci je tokom dvije novogodišnje noći boravilo oko 70.000 ljudi, a očekivanja su da će ovaj broj biti premašen.

Predsjednik Udruženja ugostitelja Republike Srpske Željko Tatić izjavio je da su hotelski kapaciteti u Banjaluci već popunjeni.

- Imamo dosta najava za dolazak turista iz Hrvatske i Srbije. Novogodišnji program koji nudi Banjaluka je interesantan i privlači veliki broj turista - rekao je Tatić Srni.

Kada je riječ o cijenama, Tatić je naglasio da je Banjaluka mnogo povoljnija u odnosu na region i ostale gradove u Srpskoj, bez obzira što su ugostiteljski lokali luksuz, a ne moranje.

- Naše gostoprimstvo i naša gastronomska ponuda jedan su od razloga zbog čega ljudi dolaze kod nas - zaključio je Tatić.