latinica  ћирилица
05/12/2022 |  11:18 ⇒ 12:31 | Autor: RTRS

Banjalučanima će biti poboljšano grijanje (VIDEO)

Štab za energetsku krizu u Banjaluci zatražio je od Eko Toplana da svih deset kotlova mora biti u maksimalnom kapacitetu i da se isporuka toplotne energije poveća minimum za pet odsto kako bi se dostigao predviđeni standard.
Grijanje - Foto: ilustracija
GrijanjeFoto: ilustracija

Trenutno se isporučuje pet odsto manje energije u odnosu na ono što bi trebalo da bude u skladu sa normativima, navedeno je u saopštenju Gradske uprave.

Zatražena je i smjena članova Upravnog odbora Eko toplana.

Štab za energetsku krizu zasjedaće za sedam dana kako bi sagledao efekte donesenih mjera.

Podsjetimo, gradonačelnik Banjaluke vanredno je posjetio Eko toplane tokom čega je ustanovljeno da isporuka toplotne energije nije zadovoljavajuća.

- Sada se isporučuje pet odsto manje energije u odnosu na ono što bi trebalo da bude u skladu sa normativima. To je dovoljno da ljudi budu nezadovoljni. Morali smo da vidimo zašto se to dešava. Broj reklamacija na grijanje u novembru bio je najveći u istoriji grada na Vrbasu - iznosio je blizu 1.400. Danas smo donijeli odluku da temperatura mora biti veća, da idemo na plus jedan stepen i više od toga - da svih 10 kotlova bude u maskimalnom kapacitetu – kazao je gradonačelnik Banjaluke.