latinica  ћирилица
05/12/2022 |  12:24 ⇒ 18:03 | Autor: SRNA

Deset osoba sa Daunovim sindromom završilo školu novinarstva (VIDEO)

Na Banjaluka koledžu danas je završena obuka za novinare za deset polaznika, osoba sa Daunovim sindromom, koji će prakičnu obuku nastaviti na RTRS-u, rekao je Srni direktor Daun sindrom centra Banjaluka Zoran Јelić.
Osobe sa Daunovim sindromom, obuka za novinare - Foto: SRNA
Osobe sa Daunovim sindromom, obuka za novinareFoto: SRNA

Јelić je naveo da će poslije prakse na RTRS-u osobe sa Daunovim sindromom uraditi i prvi intervju sa doktorom Vladom Đajićem, ambasadorom osoba sa Dauovim sindromom.

On je naveo da je edukacija sprovedna pod dirigentskom palicom profesora Nenada Novakovića, te da su polaznicima uručene diplome.

Prema Јelićevim riječima, pod Đajićevim pokroviteljstvom je priprema i izdavanje časopisa "Djeca sunca" u kojem će svoja novinarska znanja pokazati osobe sa Daunovim sindromom.

- S pravom mogu da kažem da je ovo istorojski događaj. Projekat "I ja želim biti novinar" jedan je od najvećih antistigmatskih projekata na ovim prostorima koji će poboljšati život osoba sa Daunovim sindromom, te je to način da se uključe u sve društvene aktivnosti - rekao je Јelić i naglasio da će se ovaj model primjenjivati i u svim zemljama regiona.