latinica  ћирилица
05/12/2022 |  12:36 ⇒ 12:38 | Autor: RTRS

Pronađena i oduzeta droga u Banjaluci i Laktašima; Dva lica lišena slobode

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, radeći na sprečavanju činjenja krivičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, u dane proteklog vikenda, lišili su slobode dva lica inicijala H.K. iz Doboja i M.M. iz Stanara, saopšteno je iz PU Banjaluka.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

Prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, izvršili su kriminalističku obradu nad licem H.H. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, navodi se u saopštenju.

Policijski službenici su 02. decembra 2022. godine izvršili kontrolu putničkog vozila marke Citroen u kojem se lice H.K nalazilo kao putnik.

Tokom kontrole lice H.K. je pokušalo pobjeći iz vozila, u čemu je spriječeno od policijskih službenika.

Prilikom pregleda navedenog lica pronađena i oduzeta jedna pvc vrećica u kojoj se nalazila bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain ukupne bruto mase 0,91 grama, dvije pvc vrećice u kojima se nalazila zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 8,03 grama, digitalna vaga za precizno mjerenje, 21 tableta – kapsula crvene boje u kojoj se nalazio nepoznati sadržaj smeđe boje, upakovana u bijelu plastičnu kutiju i jedna tableta plavo - bijele boje, navodi se u saopštenju.

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši, 04. decembra 2022. godine, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, izvršili su kontrolu putničkog vozila marke Golf kojim je lice M.M. upravljalo.

Tom prilikom kod lica su pronađene i oduzete dvije pvc vrećice u kojima se nalazila zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 51,16 grama, navodi se u saopštenju.

Nad licem M.M. je izvršena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.