latinica  ћирилица
05/12/2022 |  12:55 ⇒ 12:59 | Autor: SRNA

Grad Doboj - jedan od veliki turističkih potencijala BiH i Balkana

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić izjavio je da je grad Doboj počastvovan time što ga je časopis Forbs primijetio kao jedan od velikih turističkih potencijala, ne samo BiH nego i cijelog Balkana.
Tvrđava Doboj - Foto: RTRS
Tvrđava DobojFoto: RTRS

- Urednik časopisa je, istražujući turističke destinacije, konstatovao da su Dubrovnik i Split isforsirani kao megapopularne destinacije, a da u stvari postoji još nekoliko izuzetnih tačaka koje zaslužuju pažnju. Uz gradove kao što Varna u Bugarskoj i Niš u Srbiji, na istraživačkoj mapi su se našli Mostar, Trebinje, i na šta smo naročito ponosni, naš Doboj - naveo je Јerinić za Srnu.

On je naglasio da je pomenuto da Doboj ima kulturno-istorijske znamenitosti, od antičkih vremena do 20. vijeka, ali isto tako i prelijepu okolinu sa uređenim izletištima netaknute prirode.

- Dodaću kao domaćin grada da smo svjesni bogatstva koje imamo, ali i da moramo dosta toga uložiti da bismo stvorili prvorazrednu turističku ponudu. Doboj je grad dobrih ljudi i ljubaznih domaćina, Doboj je grad otvorenih vrata i toplog srca, s toga dobro nam došli - rekao je Јerinić.

Američki magazin Forbs objavio je listu najpotcjenjenijih gradova za posjetu na Balkanu na kojoj se nalazi grad Doboj iz Republike Srpske, koji je, za sve koji istražuju Srpsku, posebno atraktivan zbog tvrđave izgrađene u 13. vijeku.

Magazin preporučuje da nakon dana provedenog u istraživanju dobojske tvrđave i isprobavanja lokalne kuhinje u starom dijelu grada, obližnje Goransko jezero izaziva posebnu pažnju i pruža priliku posjetiocima da plivaju i ispituju prirodu.