latinica  ћирилица
05/12/2022 |  13:49 | Autor: RTRS

"Deminutiv" pobjednik 7. banjalučke gitarijade (FOTO)

U prepunom Klubu studenata sinoć se banjalučkoj publici predstavilo šest finalista 7. banjalučke gitarijade.
Banjalučka gitarijada - Foto: RTRS
Banjalučka gitarijadaFoto: RTRS

Žiri u sastavu: Igor Paspalj, magistar muzike i gitarista, Dražen Kecman, Ninoslav Tiki Dobrijević i Zoran Đurić, producent i organizator gitarijade, imao je zaista težak zadatak da izabere najbolje među odličnima.

Prvo mjesto osvojio je "Deminutiv", bend iz Prnjavora koji postoji nešto više od tri godine. Iako mladi, iza sebe imaju mnogo klupskih i festivalskih svirki. U posljednje vrijeme se bave intezivnim autorskim radom. Bend čine: vokal benda Maja Kitić, gitarista Nemanja Danojević, bas gitaristkinja Katarina Ćelić i bubnjar Nebojša Vuković.

Banjalučka gitarijada

Drugo mjesto pripalo je bendu "S-alt" koji čine: frontmen i tekstopisac Filip Marić, Јasmin Avdić (bas gitara), Denil Babović i Mladen Ristić (gitare), Amina Halilčević (bubanj) i Bakir Memišević (klavijature).

Bend alternativne muzike iz Tuzle, nastao je 2021. godine. Do sada su objavili tri singla: "Gorko Slatko", "Novčići" i "Stišaj glad", koji će se naći na debitantskom albumu “Teksture“.

Treću nagradu osvojio je bend "Eho Radar" iz Prijedora, formiran 2018. godine, a čine ga Marko Divjak (glas, gitara), Nikola Grab (gitara), Igor Stakić (bas) i Damir Knežević (bubnjevi). Do sada su objavili osam autorskih pjesama. Bend je do sada pobjedio na tri gitarijade: "Na putu za jug" u Mostaru, "Rok fest" u Aleksandrovcu i Music Vibes fest u Užicu.

Banjalučka gitarijada

Kvalitetom nisu zaostajali ni ostali finalisti: "Skhizm", mladi autorski bend iz Prijedora, "Pod Pritiskom", "alternativ" hard rok/metal sastav iz Banjaluke i "Lorem", novostovoreni banjalučki bend koji svira hard rok i metal.

Organizator 7. banjalučke gitarijade Zoran Đurić izjavio je Gitarijada protekla odlično i da se uz ovakve izuzetne mlade stvaraoce i izvođače, te ogromno interesovanje i podršku publike, imamo čemu nadati.

- Nadam se da će svi mediji podržati mlade autorske bendove i dati im mnogo više prostora i podržati njihov rad, jer samo tako možemo razvijati našu muzičku scenu - dodao je Đurić.