latinica  ћирилица
05/12/2022 |  14:37 ⇒ 17:09 | Autor: RTS

Vučić: Idem na samit u Tiranu, boriću se za interese našeg naroda (VIDEO)

Idem u Tiranu na samit EU i zemalja Zapadnog Balkana kako bih se borio za interese srpskog naroda, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC)

Odgovarajući na pitanje novinara nakon vojne vježbe u Nikincima da li će ići u Tiranu Vučić je rekao da je razgovarao sa svim svojim saradnicima, premijerkom Srbije Anom Brnabić i predsjednicima i premijerima više zemalja.

- Za mene je veoma teško da razumijem taj jezik dvije strane. Pritom ništa nismo uradili, gledamo kako živu glavu našem narodu da sačuvamo. To je izazvalo jed, gnjev i bijes, ali zaključak je sljedeći - nisam siguran, ali svakako će nekakve koristi biti od mog odlaska u Tiranu. Ako ne bih otišao možda i ne bi bilo koristi, ali bi bilo velike štete za Srbiju - rekao je Vučić.

Dodao je da će u Tirani biti i dosta dobrih stvari za građane – da nemaju dodatne usluge plaćanja rominga kad odu u Njemačku, Francusku, kao i da imaju "obaveze zahvalnosti" i zbog 165 miliona koje će Srbija dobiti za energetiku.

- Bez obzira na to što je tema Zapadni Balkan, i što će 20 njih govoriti o sankcijama Ruskoj Federaciji i o problemu Kosmeta na neadekvatan način, možda su moji saradnici u pravu kad kažu da će makar jedan odgovor čuti - rekao je Vučić.