latinica  ћирилица
05/12/2022 |  20:46 ⇒ 20:49 | Autor: SRNA

Davidović: Nastaviti podršku volonterima

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović izjavila je večeras da će resorno ministarstvo i vlasti Srpske nastaviti da podržavaju volontiranje u Republici i nagrađuju najbolje u toj oblasti.
Dan volontera - Foto: SRNA
Dan volonteraFoto: SRNA

Davidovićeva je istakla da volonteri, pogotovo mladi, zaslužuju svaku vrstu podrške, jer koristeći svoje slobodno vrijeme i resurse pomažu građanima kojima je to najpotrebnije.

- Ovi ljudi pokazuju izuzetnu empatiju i humanost - rekla je novinarima Davidovićeva na centralnoj manifestaciji obilježavanja Međunarodnog dana volontera u banjalučkom Domu omladine.

Na ovom skupu dodijeljene su republičke nagrade za volontiranje najboljim pojedincima u ovoj oblasti i najboljem organizatoru volontiranja u Srpskoj za 2022. godinu.

Davidovićeva je istakla da je republička nagrada najveće priznanje koje dodjeljuje resorno ministarstvo kada je riječ o volontiranju, te precizirala da je i ove godine dodijeljeno pet pojedinačnih nagrada i jedna za organizaciju čiji je primarni cilj volontiranje.

- Velika čast je dobijanje ove nagrade za najbolje volontersko udruženje - rekla je predsjednica banjalučkog Udruženja građana "Veg-veg" Anđela Španović dodajući da se njena organizacija, između ostalog, volonterski bavi zaštitom i spašavanjem životinja.

Nagrade su dobili Rastko Vučić iz Banjaluke, Rada Kičić iz Čelinca, Irine Kljajčin iz Srpca, Mihajlo Pašić iz Laktaša i Srđan Šobot iz Prijedora. Oni su izrazili zadovoljstvo nagradama, te pozvali i ostale da volontiraju.