latinica  ћирилица
05/12/2022 |  20:59 | Autor: Agencije

Dalić: Јapanci su nas potcijenili

Ovo je istorijski rezultat, mislim da smo dobro i borbeno odigrali, izjavio je selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić nakon utakmice sa Јapanom.
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE/Neil Hall) -
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE/Neil Hall)

Fudbalska reprezentacija Hrvatske pobijedila je danas, na stadionu "Al Јanoub", selekciju Јapana u osmini finala Mundijala nakon boljeg izvođenja penala (3:1), pošto je rezultat bio neriješen (1:1) poslije 120 minuta igre.

- Veliki je rezultat ući među najboljih osam reprezentacija svijeta. Prvih pola sata smo imali kontrolu, ali smo sami sebe doveli u probleme. Јapanci su nas potcijenili i to im je bila greška. Mislili su da će lako protiv nas. Nikad ne potcjenjujte Hrvate. Primili smo gol iz prekida, što nismo jako dugo. Taj nas je gol uneredio - izjavio je Dalić za HRT.

Luka Modrić je istakao da njegova ekipa ne može da igra bez drame.

- Srećni smo jer smo prošli. Јapanci su stvarno nezgodni. Odlično trče. U prvom dijelu smo imali dobre šanse koje nismo iskoristili. Ipak smo opet pokazali karakter i došli do penala. Skidam kapu Livakoviću, pokazao je da je sjajan golman. Ko god dođe, s nestrpljenjem očekujemo utakmicu. Bićemo tamo bolji nego danas - zaključio je Modrić.