latinica  ћирилица
06/12/2022 |  09:06 ⇒ 09:09 | Autor: RTS

Bogdanović ubacio pet trojki – Atlanta izgubila od Oklahome

Bogdan Bogdanović se u subotu nakon više od sedam mjeseci pauze vratio na teren, a danas je već bio dvocifren, ipak to nije pomoglo Atlanti da pobijedi Oklahomu. Tanderi su bili bolji 121:114.
Bogdan Bogdanović (Foto: ilustracija/EPA-EFE/ERIK S. LESSER) -
Bogdan Bogdanović (Foto: ilustracija/EPA-EFE/ERIK S. LESSER)

Hoksi su umorom ali i lošim vođenjem sa klupe ispustili prednost protiv Tandera.

Nakon prve četvrtine koja je bila neizvjesna i u kojoj nijedan tim nije uspio da dođe do prednosti, Atlanta je pronašla ritam i u nastavku meča imala konce u svojim rukama.

Iako je samo nakon jednog napada imala dvocifrenu prednost u drugoj dionici, vođstvo ekipe iz DŽordžije bilo je stabilno do kraja poluvremena na koje su otišli rezultatom 59:54.

Ekipa Bogdana Bogdanovića fenomenalno je odigrala treću četvrtinu. "Јastrebovi" su u toku iste imali i 14 poena prednosti a onda je uslijedio totalni pad u svakom segmentu igre.

U posljednjoj dionici, igra Hoksa se raspala, a Tanderi su iskoristili šanse koje su se ukazale, prije svega rupe u odbrani da dođu do vođstva, a zatim i pobjede.

Bogdanović je za 22 minuta na parketu postigao 17 poena uz tri skoka.

U njegovom timu najbolji je bio Dežonte Mari sa 24 poena, dok je Tre Јang postigao 23.

Gildžo-Aleksander je ubacio 35 poena, DŽoš Gidi dodao je 17. Aleksej Pokuševski se na parketu zadržao 12 minuta a timu je doprinio sa dva poena.