latinica  ћирилица
06/12/2022 |  11:21 | Autor: SRNA

Ilić: Potez CIK-a pokazivanje moći

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mladen Ilić ocijenio je da je odluka CIK-a da prizna sporni 12. glas za PDP-ovog delegata Nenada Vukovića za Dom naroda parlamenta BiH, sramna, da poništava izbornu volju, te da CIK pokazuju neku vrstu moći koju u ovom momentu ima, izrazivši nadu da je neće još dugo imati.
Mladen Ilić - Foto: RTRS
Mladen IlićFoto: RTRS

Ilić je u izjavi Srni istakao da se ovom jučerašnjom odlukom CIK-a poništava sve ono što su građani birali prethodnih mjeseci, svu izbornu kampanju, sam dan izbora, pa i onaj period poslije.

- Ovako nešto je nastavak sramnog djelovanja jedne, slobodno ću reći, političke organizacije - rekao je Ilić.

On je istakao da su svi jasno vidjeli da je sporni listić nevažeći, te da je bila jasna instrukcija da se glasa u kvadratić pored imena partija.

- Neko je odlučio da kompletnu partiju prekriži, mislim da je samim tim dao puno veći, da tako kažem efekat, šta stvarno misli o toj partiji, nego što je imao nekakvu tendenciju da toj partiji da glas. Na sve to CIK je donio ovakvu odluku i kao što vidimo ućemo u neku vrstu žrijebanja za tog delegata - rekao je Ilić.

On smatra da je smiješno da odjednom vlast u državi odlučuje žrijebanjem i izvlačenjem kuglica, te da je tako nešto neprihvatljivo.

Ilić je dodao i da, na neki način, postaje smiješna reakcija opozicije prema kojoj je CIK prijepodne, kako oni kažu, kriminalna institucija, a nakon toga podržavaju njihove odluke.

Ilić je izrazio nadu da se ovakve stvari neće dešavati u budućnosti.

- Nama slijedi pravna borba za ono što je realno SNSD i koalicija dobila na ovim izborima. Svakako da postoje određeni koraci koje će i SNSD kao partija preduzeti u narednom vremenskom periodu i nadam se da će CIK povući ovakvu jednu, zaista sramnu odluku - istakao je Ilić.

CIK BiH je juče priznala sporni 12. glas za PDP-ovog delegata Nenada Vukovića što znači da će o petom delegatu iz Republike Srpske u Domu naroda parlamenta BiH odlučivati žrijeb. /kraj/