latinica  ћирилица
06/12/2022 |  11:25 ⇒ 18:02 | Autor: RTRS

Cvijanović se predsjednikom Kipra; Očekujemo da BiH do kraja godine dobije kandidatski status (FOTO/VIDEO)

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je predsjedniku Republike Kipar Nikosu Anastasijadisu danas u Tirani da se nada da će BiH do kraja godine dobiti kandidatski status za članstvo u EU, te da će na putu ka tom cilju imati podršku Kipra.
Cvijanović sa predsjednikom Kipra - Foto: RTRS
Cvijanović sa predsjednikom KipraFoto: RTRS

 - Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva upoznala je sagovornika o aktuelnim političkim prilikama u BiH, izrazivši očekivanje da će proces implementacije izbornih rezultata biti brzo i efikasno okončan na svim nivoima vlasti - naglasila je Cvijanovićeva.

Tokom sastanka, na marginama samita EU-Balkan u Tirani, razgovarano je i o procesu evropskih integracija, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Na sastanku je konstatovano da su odnosi BiH i Republike Kipar veoma dobri, te da postoji obostrana opredijeljenost ka daljem unapređenju ekonomskih veza i drugih oblika saradnje.

Ovom prilikom srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH zahvalila je predsjedniku Republike Kipar na čestitki povodom stupanja na dužnost, kao i na pozivu za posjetu koji je upućen tim povodom. 

Cvijanovićeva učestvuje na samitu EU-Balkan u Tirani, gdje ju je dočekao albanski premijer Edi Rama.

Ona je zajedno da liderima zemalja Balkana, kao i predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom i predsjednikom Evropske komisije Ursulom von der Lejen prisustvovala potpisivanju deklaracije o romingu između EU i regionalnih telekom operatera.

Cvijanovićeva se susrela i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

U okviru bilateralnih susreta na marginama Samita Evropska Unija - Zapadni Balkan, srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović razgovarala je danas u Tirani i sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem o regionalnoj saradnji, infrastrukturnom povezivanju zemalja regije, kao i o procesu evropskih integracija Zapadnog Balkana.

Cvijanović sa Đukanovićem (Foto: RTRS)