latinica  ћирилица
06/12/2022 |  12:32 ⇒ 17:57 | Autor: RTRS

Lukač organizovao prijem za banjalučke policajce (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač organizovao je danas prijem za policijske službenike banjalučke Policijske uprave zahvljajujući čijem radu je u vrlo kratkom roku rasvijetljeno teško ubistvo mladića u Banjaluci.
Lukač udijelio zahvalnicu PU Banjaluka - Foto: RTRS
Lukač udijelio zahvalnicu PU BanjalukaFoto: RTRS

Lukač je uručio zahvalnicu banjalučkoj Policijskoj upravi za brzi i efikani rad na rasvjetljavanju ovog slučaja.

Ministar je istakao da njihov rad dokazuje sposobnost pripadnika MUP-a da se bore sa najzahtjevnijim slučajevima.

- Ljudi zaslužuju sve pohvale. Ovakav rad je ono što govori o dobroj organizovanosti Policije Srpske da se bori i sa ovakvim djelima - rekao je Lukač.

Dodao je da je rad na slučaju bio teži zbog činjenice da policija u startu nije imala čak ni početne informacije, osim video-snimka, jer ni ubijeni ni izvršilac nisu imali krivičnih djela, niti se radilo o kriminalnom obračunu.

Lukač je naglasio da policija, zahvaljujući dobrom operativnom radu na terenu, ali i saradnji MUP-a i lokalnih zajednica u Republici Srpskoj na uspostavljanju video-nadzora, utvrdila kretanje izvršioca, došla do svjedoka koji su pomogli da bude identifikovan i uhapšen.

Načelnik Policijske uprave Banjaluka Miloš Brkić rekao je da je ovo teškog ubistvo izazvalo veliko uznemirenje javnosti, čestitajući pripadnicima ove uprave na njegovom rasvjetljavanju, kao i drugim organizacionim jedinicama MUP-a koji su dali podršku.

Podsjećamo, dvadesetosmogodišnji Ariel Bogdanović ubijen je nožem u petak, 2. decembra, uveče u Banjaluci, a za njegovo ubistvo osumnjičen je Dalibor Mandić.

Mandiću je Okružni sud u Banjaluci odredio jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je ubio Bogdanovića.