latinica  ћирилица
06/12/2022 |  13:21 ⇒ 13:24 | Autor: TANЈUG

Napadnut Sali Beriša na protestu u Tirani (VIDEO)

Na protestu opozicije u Tirani, došlo je do incidenta kada je nepoznati muškarac fizički napao bivšeg predsjednika i premijera Albanije Salija Berišu, prenose Reporteri.
Sali Beriša (Foto arhiv: EPA/ARMANDO BABANI) -
Sali Beriša (Foto arhiv: EPA/ARMANDO BABANI)

Incident se dogodio tokom protestne šetnje koju je organizovala Berišina Demokratska partije(DP), tokom Samit EU-Zapadni Balkan, zbog, kako su naveli "odbrane evropskih vrijednosti, koje ugrožava albanski premijer Edi Rama".

Na snimku koji su objavili albanski mediji vidi se kako je Berišu nepoznata osoba udarila pesnicom u glavu, nakon čega je lider DP pao na zemlju.

Kako prenosi Јuronjuz Albania, Beriša je nakon napada nastavio protest i rekao da ga ništa na svijetu ne može pobijediti.

- Nas, narod opozicije i narod pobjede, ništa na svijetu ne može da pobijedi, dole Edi Rama, dole zločinci, zbacićemo vas. Mi smo danas ovdje zajedno da protestujemo protiv režima zlikovaca i zločinaca - rekao je Beriša.

Vlada je zabranila prilazak mjestu gdje se danas održava Samit EU-Zapadni Balkan. Policija nije dala dozvolu za današnji protest opozicije, na kome su demostranti olupljeni oko DS nosili parole usmjerene protiv vlade premijera Edija Rame.

Na transparentima je između ostalog pisalo “Evropo, baci nam prsluk za spasavanje!“, i “Hoćemo demokratiju, a ne stabilokratiju“.

Na ulicama Tirane angažovan je veliki broj pripadnika policajaca i specijalcijalnih policijskih jedinica sa opremom za razbijanje demonstranata, prenosi Јuronjuz Albania.

Beriša je ranije rekao da na protestu neće biti nereda.