latinica  ћирилица
06/12/2022 |  14:13 ⇒ 17:58 | Autor: RTRS

Gradskoj upravi predloženo da direktno kupi prostor ZIBL-a (VIDEO)

Predstavnici skupštinske većine u Banjaluci predložili su danas Gradskoj upravi da direktno izvrši kupovinu poslovnog prostora Zavoda za izgradnju, kako bi se odblokirali računi zavoda, isplatile zaostale plate radnicima i obaveze.
Zavod za izgradnju (ZIBL) Banjaluka - Foto: RTRS
Zavod za izgradnju (ZIBL) BanjalukaFoto: RTRS

Predstavnici većine u Skupštini grada sastali su se sa predstavnicima Sindikata ZIBL-a.

Nezavisni odbornik iz reda ostalih naroda Saša Čudić rekao je da je prijedlog skupštinske većine da, direktnom kupovinom poslovnog postora ZIBL-a grad Banjaluka uplati sredstva Zavodu, da se taj prostor 100 odsto knjiži na grad, čime će u ZIBL ući 700.000 KM.

- U ovom slučaju, sama procedura bi trajala vrlo kratko i ukoliko predlagač, odnosno Kabinet gradonačelnika takav prijedlog spremi do četvrtka, 8. decemba, mi ćemo ga uvrstiti u dnevni red skupštinskog zasjedanja - rekao je Čudić.

On je dodao da ukoliko predlagač ne bude sposoban ili spreman da tako nešto učini do četvrtka, kada je zakazano skupštinsko zasjedanje, skupštinska većina u Skupštini grada je spremna da organizuje i vanrednu sjednicu na prijedlog predlagača kako bi se ovaj problem privremeno riješio.