latinica  ћирилица
06/12/2022 |  15:57 | Autor: Agencije

Partizan uoči derbija sa Zvezdom: Neće biti gostujućih navijača

Navijači Crvene zvezde neće moći da prisustvuju derbi meču 12. kola košarkaške Evrolige sa Partizanom, procjena je i preporuka bezbjednosnih struktura, saopštio je danas klub iz Humske.
KK Partizan - Foto: RTRS
KK PartizanFoto: RTRS

U saopštenju se navodi da su predstavnici bezbjednosnih struktura, Partizana, Crvene zvezde, Tiketlajna i Štark arene održali jutros sastanak uoči prvog derbija beogradskih "vječitih rivala" u istoriji Evrolige.

Utakmica će biti odigrana u četvrtak od 20 časova i 30 minuta u Štark areni.

- Sve ulaznice za ovaj meč su još ranije rasprodate, a na sastanku je konstatovano da je više od 3.000 karata, pretežno za Nivo 400 prodato u slobodnoj prodaji, bez ikakvih ograničenja. Pretpostavka svih prisutnih je da se u tom broju našao i određeni, ne veliki broj simpatizera Crvene zvezde koji su datu priliku iskoristili da kupe ulaznice i na taj način prisustvuju utakmici.

Prema Zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim borilištima, svi kupci ulaznica su priložili svoja dokumenta i podaci o njima su unijeti u bazu podataka koja je podijeljena i sa predstavnicima bezbjednosnih struktura - saopštio je Partizan.

"Crno-bijeli" navode da su prvobitno planirali da jedan sektor u Štark areni namijene navijačima Crvene zvezde.

- Procjena i preporuka bezbjednosnih struktura je bila da se od toga odustane, zbog čega i nije postojala odvojena prodaja ulaznica za gostujuće navijače. Svim prisutnima je jutros predočeno da će u dvorani biti poštovana numeracija sjedišta i da nikakvo eventualno grupisanje navijača van svojih mjesta neće biti dozvoljeno. Takođe, iz bezbjednosnih razloga neće biti dozvoljeno unošenje bilo kakvih transparenata u halu, niti bilo kakvih navijačkih obilježja gostujućeg kluba - ističu u Partizanu i dodaju da neće biti posebnog ulaza u Štark arenu za navijače Crvene zvezde.

Partizan je pozvao svoje pristalice da fer i sportski navijaju na meču sa Crvenom zvezdom.

- Partizan još jednom poziva sve navijače da daju pozitivan primjer sportskog i fer navijanja i da svu svoju energiju usmjere na podršku crno-bijelima, bez ikakvog vrijeđanja ili ubacivanja predmeta u teren. Ovaj meč je ispit zrelosti, kako za Partizan, tako i za navijače - zaključuje se u saopštenju Partizana.