latinica  ћирилица
06/12/2022 |  16:01 ⇒ 20:17 | Autor: SRNA

Košarac: CIK kontaminira izborni proces

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da Centralna izborna komisija BiH kontaminira izborni proces u BiH, s obzirom na činjenicu da u ovom tijelu participraju ljudi iz političkih partija, te napomenuo da modeliranje izborne volje građana neće biti dozvoljeno.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

- Pokušali su da u Republici Srpskoj kontaminiraju izborni prces. Republika Srpska je sprovela izbore u skladu sa svim demokratskim i evropskim standardima, što potvrđuju izvještaji izbornih komisija - izjavio je Košarac danas novinarima u Banjaluci.

Košarac kaže da je izbor delegata u Dom naroda parlamenta BiH sproveden u skladu sa pozitivnim zakonskim procesima i neće biti dozvoljeno modeliranje ovakvog izbornog procesa.

- Zaštitićemo interese Srpske, što je naše elementarno pravo, i to znači da procese moramo sprovoditi u našim institucijama. Nećemo dozvoliti da se delegati u parlament BiH biraju u CIK-u Sarajevu i zato izborni proces u Srpskoj mora sprovoditi njena komisija - rekao je Košarac.

CIK BiH juče je priznao sporni 12. glas za PDP-ovog delegata Nenada Vukovića, što znači da će o petom delegatu iz Republike Srpske u Domu naroda parlamenta BiH odlučivati žrijeb.