latinica  ћирилица
06/12/2022 |  17:17 ⇒ 18:49 | Autor: sputniknews.com

Vučić o najnovijem prijedogu EU za dijalog sa Prištinom: Nisu nam izašli u susret u najvažnijem (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je danas najnoviji prijedlog EU za dijalog sa Prištinom, navodeći da u tom predlogu nisu izašli Srbiji u susret u onom što je najvažnije.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr)

- Nisu izašli Srbiji u susret u onom što je najvažnije. Možemo o svemu da razgovaramo, mi smo i u usmenom i u pisanom obliku stavili do znanja šta su naše crvene linije - rekao je Vučić.

Vučić je rekao je da je sada, na sjeveru Kosova, stanje mirno, i da čeka izveštaj iz bolničkog centra u sjevernoj Mitrovici, kao i da kosovska policija nikoga nije pitala za ulazak na sjever, pa čak ni Kfor.

Na pitanje da li je upoznat sa dešavanjima na KiM, rekao je da zna sve šta se dešava. On je novinarki iz Hrvatske ukazao da kosovski policajci po Briselskom sporazumu samo u saglasnosti sa četiri gradonačelnika mogu da dođu na sjever.

- Nikoga nisu pitali. Ali rećiće da su podnijeli ostavke (srpski policajci), iako dok se ne izaberu drugi oni vrše dužnost. Nisu očigledno informisali ni Kfor. Pokušali su da upadnu u zgrade opštinskih izbornih komisija i građani su se pobunili - prenio je Vučić.

Kazao je da je došlo do manjih sukoba i da su se onda povukle snage kosovske policije. Naglasio je da i ovaj slučaj pokazuje da je važno da se sačuvaju mir i stabilnost.

Hrvatskoj novinarki je čestitao na pobjedi hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, ali i dodao da je navijao za Јapan.

- Iako sam navijao za Јapan čestitam na prolazu dalje - rekao je Vučić.
Na pitanje što ne čestita hrvatskom premijeru, odgovorio je da ne može da čestita Andreju Plenkoviću.

- Ne mogu da čestitam onima koji nekome zabranjuju da polože cvijeće i vijence - podvukao je Vučić.