latinica  ћирилица
07/12/2022 |  07:38 ⇒ 08:33 | Autor: sputniknews.com

Sudar titana: Јokić solidan, Dončićev tripl-dabl (VIDEO)

Nikola Јokić, srpski košarkaš i najbolji igrač NBA lige, nije postigao uobičajeno veliki broj poena u utakmici protiv Dalasa, ali je i dalje bio jedan od važnijih faktora za igru Nagetsa koji su izgubili kod kuće rezultatom 116:115.
Dončić i Јokić (Foto: EPA-EFE/JOHN G MABANGLO) -
Dončić i Јokić (Foto: EPA-EFE/JOHN G MABANGLO)

Poslije dugo očekivanog sudara Nikole Јokića i Luke Dončića, Slovenac može da bude zadovoljniji jer je odnio i pobjedu, kao i veći broj poena. Srpski as upisao je 19 poena, uz osam skokova i isti broj asistencija, dok je Luka ostvario tripl-dabl sa 22 poena, deset skokova i 12 asistencija.

Denver je prednost imao tokom jako malog dijela utakmice i bilo je jasno da Maveriksi diktiraju tempo. U posljednjoj dionici mirisalo je na veću dramu jer je Brus Braun trojkom uspio da preokrene rezultat, ali uslijedila je je trojka Dorijana Fini Smita koja je odlučila pobjednika.

Dončić je vodio Dalas ka pobjedi sa četiri trojke, ali je njegov saigrač Tim Hardvej pogodio čak šest šuta za tri poena i upisao 29 poena, čime je bio i najefikasniji igrač na meču.

Јokić je na parketu proveo koji sekund više od 34 minuta, a u njegovoj ekipi se najviše istakao Aron Gordon sa 27 poena, osam skokova i dvije asistencije.

Denver je trenutno peti, a Dalas sedmi tim na tabeli Zapadne konferencije.

Na parketu je u noći između utorka i srijede bio i mladi srpski košarkaš Nikola Јović koji je u porazu Majamija od Detroita (116:96) upisao pet poena i jedan skok.