latinica  ћирилица
07/12/2022 |  10:18 | Autor: Agencije

Santoš: Nemam nikakvih problema sa Ronaldom

Selektor portugalske fudbalske reprezentacije Portugalije Fernardo Santoš demantovao je da je u sukobu sa kapitenom nacionalnog tima Kristijanom Ronaldom i istakao da je sa njim prijatelj godinama, prenose britanski mediji.
Fernando Santoš (Foto: EPA-EFE/Rolex dela Pena, ilustracija) -
Fernando Santoš (Foto: EPA-EFE/Rolex dela Pena, ilustracija)

Portugalija je sinoć izborila plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru, pošto je u osmini finala savladala Švajcarsku rezultatom 6:1.

Gomeš je odlučio da u startnu postavu uvrsti Gonzala Ramosa, koji je postigao tri gola, dok je Ronaldo ostao na klupi za rezerve.

On je ušao u igru tek u 74. minutu.

Objašnjavao sam to ranije, neću ponovo da objašnjavam. Oni su različiti igrači, rekao je Santoš na pitanje novinara zašto Ronaldo nije bio u startnoj postavi.

- Nema nikakvih problema između mene i našeg kapitena. Prijatelji smo godinama. Trenirao sam ga u Sportingu kada je imao 19 godina. Neke stvari na nas ne utiču, uvijek smo imali blizak odnos. On je dao sjajan primjer kao kapiten. Iz moje perspektive Kristijano je i dalje vrlo važan igrač za portugalsku reprezentaciju - dodao je Santoš.

On je istakao da su portugalski fudbaleri igrali koncentrisano tokom čitavog meča.

- Veoma uspješno veče. Igrali smo koncentrisano tokom čitavog meča. Bila je sjajna igra, ali sada je važno da se smirimo - izjavio je Santoš.

Portugalija će u subotu u četvrtfinalu Mundijala igrati protiv Maroka.