latinica  ћирилица
07/12/2022 |  12:33 ⇒ 19:42 | Autor: SRNA

Lučić prebačen u Tužilaštvo

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić, koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, danas je iz Agencije za istrage i zaštitu BiH prebačen u Tužilaštvo BiH, rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.
Miloš Lučić - Foto: RTRS
Miloš LučićFoto: RTRS

- U toku dana postupajući tužilac će ga ispitati i odlučiti o daljim koracima, da li će mu biti predložen pritvor ili ne - rekao je Grubešić za Srnu.

Lučić, koji je juče uhapšen, osumnjičen je za krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, povezano sa više koruptivnih krivičnih djela kojima je nanesena šteta budžetskim sredstvima BiH i ostvarena nezakonita imovinska korist za osumnjičenog i njemu bliske i povezane osobe, saopšteno je juče iz Tužilaštva BiH.

- Provedenom istragom prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni vršio grube zloupotrebe u oblasti trošenja sredstava namijenjenih za reprezentaciju, nezakonito servisirao vozila kod neovlaštenih osoba, vršio zloupotrebe pri zapošljavanju, kao i niz drugih nezakonitosti koje su obuhvaćene istragom - navelo je Tužilaštvo.

Akciju hapšenja Lučića sproveli su policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu, uz asistenciju MUP-a Republike Srpske, prema nalogu tužioca iz Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju.