latinica  ћирилица
07/12/2022 |  12:59 ⇒ 13:07 | Autor: SRNA

Produženo važenje registracije vozila sa oznakama srpskih gradova na Kosmetu

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o posebnim uslovima važenja registracije motornih vozila koja imaju registarske oznake gradova i opština na području Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, koja stupa na snagu danas.
Јarinje - Foto: TANЈUG
ЈarinjeFoto: TANЈUG

Prema Uredbi, koja je usvojena na jučerašnjoj sjednici, svim vozilima sa oznakama "KM", "PR", "GL" i nazivima drugih srpskih gradova na području Kosova i Metohija biće produžena registracija od sada pa nadalje, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Precizirano je da će ova vozila moći, kao i do sada, da se nesmetano kreću u saobraćaju uz posjedovanje obavezne polise osiguranja i dokaza o tehničkom pregledu vozila ne starijem od godinu dana.

Vlada Srbije je odluku donijela u skladu sa propisima o registraciji motornih vozila nadležnih organa Srbije, kao i dogovorom postignutim u okviru dijaloga između Beograda i Prištine o sprečavanju eskalacije situacije i nastavku traganja za trajnim rješenjem po pitanju registarskih tablica motornih vozila na prostoru Kosova i Metohije.

U saopštenju se navodi da je Vlada 6. decembra usvojila i zaključak o usvajanju izvještaja o razgovorima koji su vođeni 23. novembra u Briselu sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini, uz posredovanje EU.