latinica  ћирилица
07/12/2022 |  15:07 | Autor: Agencije

Zvezda osudila smanjenje zatvorske kazne ubici Marka Ivkovića

Košarkaški klub Crvena zvezda osudio je odluku turskog suda, koji je Adriju Aktašu, ubici navijača "crveno-bijelih" Marka Ivkovića u Istanbulu smanjio danas kaznu sa 25 na 15 godina zatvora.
Crvena zvezda (Foto: KK Crvena zvezda) -
Crvena zvezda (Foto: KK Crvena zvezda)

Turski i srpski mediji prenijeli su danas da je Aktašu kazna smanjena na 15 godina na osnovu povreda, koje je zadobio u incidentu pred utakmicu Evrolige između Galatasaraja i Crvene zvezde u Evroligi odigrane u Istanbulu 21. novembra 2014. godine.

- Crvena zvezda najoštrije osuđuje ovakvu sramnu odluku kojom pojedinci u turskom pravosuđu ponovo ubijaju Ivkovića, istovremeno i pravdu. Pravdu za zločin koji se sada predstavlja kao nekakva "samoodbrana roditelja" dok je mučki nožem u leđa ubadao Ivkovića?! Da li je neko u tom sudu razmišljao danas o njegovoj porodici? - pitaju u Crvenoj zvezdi.

Ivković je ubijen prije nešto više od sedam godina u Istanbulu uoči utakmice Evrolige između Galatasaraja i Crvene zvezde.

- Crvena zvezda apeluje na naše državne organe i predstavnike srpske diplomatije da reaguju na ovu nepravdu u skladu sa svojim okvirima i mogućnostima, posebno nakon vijesti da su "advokati ubice" u srijedu u Istanbulu, da tragedija bude veća - zahtijevali puštanje na slobodu svog "klijenta", jer je "odležao svoje"? Za nas on nije nikakav "klijent" u nekom pravnom ili imovinskom sporu - već "ubica", koji je nekome oduzeo život! I to će ostati do kraja svog života! - zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.