latinica  ћирилица
07/12/2022 |  17:30 ⇒ 17:39 | Autor: sputniknews.com

Putin: Zapad koristi ljudska prava kako bi uništio suverenitet zemalja

Doktrina ljudskih prava se koristi u svijetu kako bi se razrušio suverenitet država i za podršku zapadnoj dominaciji, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku sa članovima Savjeta za razvoj civilnog društva i ljudska prava.
Vladimir Putin  (Foto:EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT) -
Vladimir Putin (Foto:EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT)

- Vidimo da se doktrina ljudskih prava koristi za rušenje suvereniteta zemalja, kako bi se opravdala zapadna politika, finansijsko-ekonomska i ideološka dominacija - naglasio je ruski predsjednik.

Putin je podvukao da postojeći pristupi međunarodnih organizacija zahtijevaju sveobuhvatnu analizu jer su počeli da se koriste za postizanje sasvim drugih ciljeva koji se ne smatraju dobrim.

Putin: Riješićemo pitanje vojne opreme

Predsednik Rusije je obećao da će riješiti i problem sa vojnom opremom vojnika.

- Što se tiče problema sa opremom, čini mi se, da je sve već riješeno. U slučaju da je potrebno nečemu posvetiti veću pažnju, molim vas da mi dostavite dodatne informacije. Riješićemo što je prije moguće - rekao je Putin.

On je dodao, da bi podrška porodicama mobilisanih takođe trebalo da bude pod budnim okom države.

- Računam na vašu podršku i vašu pomoć u regionima. To je sveta obaveza rukovodilaca svih nivoa i organizacija. Naravno, ovdje, sigurno, postoji veliki broj pitanja. To se tiče i blagovremenih novčanih isplata, a pomoć je potrebna i mnogim porodicama mobilisanih. Računam na to da će to biti naša zajednička i efikasna borba - zaključio je Putin.

Tradicionalni sastanak Putina sa članovima Savjeta za razvoj civilnog društva i ljudska prava se svake godine organizuje prije Dana ljudskih prava, koji se obilježava u Rusiji 10. decembra.