latinica  ћирилица
07/12/2022 |  19:41 ⇒ 19:41 | Autor: SRNA

Vujadinović: Srbija neće ostaviti bez podrške srpski narod u Mostaru

Potpredsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije Milimir Vujadinović osudio je vandalski napad na Sabornu crkvu u Mostaru i poručio da Srbija neće ostaviti bez podrške srpski narod u tom gradu.
Milimir Vujadinović - Foto: RTRS
Milimir VujadinovićFoto: RTRS

Vujadinović je podsjetio da je prošle noći mučki i vandalski devastirana Saborna crkva u Mostaru, u čijoj obnovi su Vlada Srbije i predsjednik Aleksandar Vučić pojedinačno najveći donatori.

- Razmjere štete su takve da će biti teško da se sve vrati u prvobitno stanje, te da se ponovo upale svjetla, začuju crkvena zvona i otkucaji sata na zvoniku, koji je simbol grada Mostara - rekao je Vujadinović, koji je i narodni poslanik.

On je pozvao nadležne da hitno pronađu vinovnike, kao i da u budućnosti uzmu u stalnu zaštitu jedan od najznačajnijih hramova Srpske pravoslavne crkve na Balkanu.

- Sa druge strane, bez obzira šta činili i kakve nade gajili, neće zaustaviti uspehe Srbije, a uspješna Srbija i njen predsjednik nikada naš narod u regionu, pa tako ni u Mostaru neće ostaviti bez podrške - poručio je Vujadinović.

Saborna crkva Svete Trojice u Mostaru noćas je ponovo opljačkana, devastirana i pokidani su svi kablovi od električne energije, rekao je za Srnu starješina Saborne crkve Duško Kojić.