latinica  ћирилица
08/12/2022 |  07:34 ⇒ 07:34 | Autor: RTS

Bogdanovića izdao šut u porazu Atlante od Niksa, nije slavio ni Pokuševski

Košarkaši Njujork niksa pobijedili su u "Medison skver gardenu" Atlanta hokse 113:89, a srpski košarkaš Bogdan Bogdanović utakmicu je završio sa devet postignutih poena. Izgubila je ubjedljivo i Oklahoma od Memfisa 123:102, uz deset poena Alekseja Pokuševskog.
Bogdan Bogdanović (Foto: ilustracijaPA-EFE/ERIK S. LESSER) -
Bogdan Bogdanović (Foto: ilustracijaPA-EFE/ERIK S. LESSER)

Atlanta hoksi su rutinski poraženi u Njujorku, vodili su samo pri rezultatu 2:0, a tokom najvećeg dela meča bili su u velikom zaostatku.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović, koji se početkom decembra vratio na teren poslije sedam mjeseci oporavka od povrede, nije imao svoje veče.

Bogdanović je za blizu 25 minuta na parketu zabilježio devet poena, dva skoka i jednu asistenciju.

Iz igre je pogodio tri šuta iz 16 pokušaja, a nije ga služilo njegovo najjače oružje - šut za tri poena. Deset puta je pokušao nekadašnji košarkaš Partizana sa distance, ali nijedna lopta nije prošla kroz obruč.

Nikse je predvodio DŽulijus Rendl, koji je ubacio 34 poena i uhvatio i 17 skokova. Najbolji u ekipi Atlante bio je Trej Јang sa 19 ubačenih poena. Klint Kapela je zabeležio dabl-dabl učinak - 13 poena i 11 skokova.

I Oklahoma Siti tanderi su ubjedljivo poraženi od Memfis grizlisa 123:102.

Oklahoma nije uspjela da se ravnopravno suprotstavi Memfisu, koji je gotovo sve vrijeme imao prednost, a meč je prelomio u posljednjoj četvrtini, kada je uspio da pobjegne do dvocifrene prednosti.

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski je odigrao 22 minuta za Oklahomu, ubacio je deset poena, uz dva skoka i četiri asistencije.

Šej Gildžs-Aleksander bio je najefikasniji u redovima gostujućeg tima sa 26 poena i sedam asistencija.

Kod Memfisa je DŽa Morent ubacio 26 poena, uz 13 skokova i 11 asistencija. Dva manje dodao je Dilion Bruks, dok je Brendon Klark upisao 17 poena i osam skokova.