latinica  ћирилица
08/12/2022 |  08:47 ⇒ 08:50 | Autor: RTS

Uprkos debaklu u Kataru Flik ostaje selektor Njemačke

Hansi Flik ostaje selektor fudbalske reprezentacije Njemačke do kraja Evropskog prvenstva 2024. godine, saopštio je Fudbalski savez Njemačke.
Fudbal (foto:agencije) -
Fudbal (foto:agencije)

Uprkos neuspjehu na Svjetskom prvenstvu u Kataru, na kojem su Nijemci ispali u grupnoj fazi, Hansi Flik ostaće na poziciji selektora Njemačke.

- Uvjereni smo da će turnir u našoj državi predstavljati veliku priliku za njemački fudbal. Želja nam je da na njemu ostvarimo uspjeh. Zato gajimo veliko povjerenje u Flika i zajedno sa saradnicima on će voditi reprezentaciju na pomenutom takmičenju - izjavio je predsjednik njemačkog saveza Bernd Nojendorf.

 Hans Flik je istakao da je ubijeđen da reprezentacija Njemačke može više od onoga što je prikazala u Kataru.

- Moj stručni štab i ja smo optimisti pred Evropsko prvenstvo u našoj zemlji. Veliku smo priliku propustili u Dohi, ali ćemo naučiti lekciju. Želimo da cijela Njemačka bude uz nas na narednom velikom takmčenju - zaključio je Hansi Flik.

Njemački mediji su prethodnih dana pisali da bi bivši menadžer Čelsija Tomas Tuhel mogao da preuzme fudbalsku reprezentaciju Njemačke ako Flik odluči da se povuče sa funkcije.