latinica  ћирилица
08/12/2022 |  12:04 ⇒ 12:47 | Autor: RTRS

Petrović: Ponudio sam dogovor, ali su odbili (VIDEO)

Srđan Petrović, vlasnik vinarije iz Velike Hoče kojoj carinska služba samoproglašenog Kosova namjerava da zaplijeni 42 tone vina, rekao je danas da neće dozvoliti pljenidbu i da će u tom slučaju zapaliti i vlastiti automobil na ulici u znak protesta.
Srđan Petković (Foto: Screenshot/Facebook) -
Srđan Petković (Foto: Screenshot/Facebook)

On je rekao da će mještani Velike Hoče izvesti automobile na ulicu kako bi blokirali pljenidbu.

- Njihova poruka je jasna - žele da izvrše pritisak i da nas zastraše. Krivica? Јeste krivica, platimo i idemo dalje. U čemu je problem? - upitao je Petrović.

Petrović, koji je danas razgovarao sa direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, rekao je da je ponudio nagodbu carinskoj slžbi samoproglašenog Kosova, odnosno da plati kaznu za djelo koje mu se stavlja na teret.

Petrović je naveo da je namjera da zaplijenjeno vino, tačnije 20 vrsta vina, bude pomiješano u jednu cisternu što je, kako je rekao, neprihvatljivo.

Podsjećamo, carinska služba samoproglašenog Kosova donijela je odluku o pljenidbi oko 42 tone vina i rakije u vlasništvu jedne od najstarijih velikohočanskih srpskih porodica - Petrović, koja se tradicionalno bavi proizvodnjom vina i rakija od grožđa.

Iz carinske službe je saopšteno da je Petrović osumnjičen za utaju poreza.

Mještani Velike Hoče noć su proveli ispred domaćinstva porodice Petrović koje inspektori iz Orahovca treći dan drže u blokadi uz pomoć policije i carine.

Mještani su se okupili da zaštite komšiju, ali i svoje porodice, strahujući da bi im se isto moglo dogoditi, jer im je vinogradarstvo jedini izvor prihoda.