latinica  ћирилица
08/12/2022 |  12:36 ⇒ 12:47 | Autor: RTS

Tadić: Odlično je što nećemo mijenjati selektora poslije Mundijala

Fudbaler Ajaksa i kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić izjavio je za srpske medije da je odlično za ekipu što će Dragan Stojković ostati selektor nacionalnog tima Srbije nakon Mundijala u Kataru.
Dragan Stojković Piksi (Foto: FSS) -
Dragan Stojković Piksi (Foto: FSS)

Reprezentacija Srbija eliminisana je sa Svjetskog prvenstva u Kataru u grupnoj fazi turnira. "Orlovi" su zauzeli posljednje mjesto u Grupi G sa jednim bodom.

- Mislim da će ovo biti prvi put poslije dugo vremena da će ostati isti selektor poslije nekog velikog takmičenja i to je odlično za ekipu i za sve u sistemu - rekao je Tadić.

Kapiten reprezentacije je istakao da je teško dati pravu ocjenu budući da je bilo dobrih, ali i loših stvari na terenu.

- Postići pet golova, najviše u našoj grupi je jako dobar podatak, ali primiti osam je jako mnogo da bi se prošlo dalje. U odnosu na prikazano i učinjeno rekao bih da se nalazimo negdje na sredini što se tiče skale od jedan do pet - naveo je kapiten srpske reprezentacije.

Tadić je rekao da je reprezentacija Srbije cijeli Mundijal odigrala loše u odbrani.

- Definitivno nam je nedostajalo da se bolje branimo, naravno tu ne mislim samo na defanzivne igrače. Odbrana počinje od napada, a isto tako i napad od odbrane. Ali realno gledano, primali smo jako naivno golove i uglavnom smo imali minimum pet igrača iza lopte što je dobro. Međutim, morali smo da budemo bolje postavljeni i da više komuniciramo između sebe, da možemo odmah da oduzmemo loptu. Mislim da je to jedna od jako bitnih stavki koju moramo da popravimo - kazao je Tadić.

Vezni fudbaler je podsjetio da je Srbija imala velikih problema sa povredama igrača te da je takvo stanje dosta uticalo na razvitak u igri "orlova".

- Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović nisu odigrali utakmicu skoro mjesec dana, Filip Kostić je bio skoro dvije nedjelje bez treninga. Sigurno da igrač malo ispadne iz ritma kada se tako nešto desi i da mu treba vremena da se vrati u pravi ritam. Pogotovo ako moraš da igraš 90 minuta. Oni su jaki momci i navikli su da igraju i sa bolovima. Pomogli su koliko god su mogli - istakao je Tadić, koji je dodao da uživa u igri i želi da pomogne reprezentaciji Srbije i matičnom klubu Ajaksu.

Reprezentacija Srbije u fudbalu novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo počinje u martu naredne godine.