latinica  ћирилица
08/12/2022 |  15:00 ⇒ 20:13 | Autor: RTRS

Dodiku uručena nagrada "Kapetan Miša Anastasijević" za ličnost godine (FOTO/VIDEO)

Predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku danas je u Banjaluci uručena nagrada "Kapetan Miša Anastasijević" za ličnost godine.
Dodiku uručena nagrada za ličnost godine - Foto: predsjednikrs.net
Dodiku uručena nagrada za ličnost godineFoto: predsjednikrs.net

Dodiku je nagrada uručena na svečanosti "Od kapetana Miše do Nikole Tesle" u Kulturnom centru Banski dvor.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da prestižna nagrada pripada i njegovim saradnicima i svima koji su mu bili podrška u onome zbog čega je izabran za ličnost godine.

- Zadovoljan sam i srećan što sam ja izbor za ovu nagradu, zahvaljujem organizatorima i onima koji su me izabrali za ovu prestižnu nagradu - rekao je Dodik.

Potpredsjednik Vlade Srbije Siniša Mali dobitnik je nagrade "Kapetan Miša Anastasijević" za unapređenje saradnje Srbije i Republike Srpske.

Zbog jačanja saradnje Mađarske sa Republikom Srpskom i BiH uručena je nagrada ambasadoru Mađarske u BiH Kristijanu Pošu.

Ministru finansija Republike Srpske Zori Vidović uručena je navedena nagrada zbog visokog profesionalizma i stručnosti u radu državnih organa.

Foto: predsjednikrs.net

Nagrade su uručene specijalisti fizikalne medicine i rehabilitacije iz Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" Snježani Novaković Bursać i privredniku Mladenu Milanoviću.

Dobitnici nagrade su gradonačelnik Doboja Boris Јerinić, šef Odjeljenja intenzivne njege i terapije Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vesni Novaković i predsjedniku Privredne komore Republike Srpske Peri Ćoriću.

Nagrade su uručene i gradonačelniku Gradiške Zoranu Adžiću, generalnom direktoru "Voda Srpske" Miroslavu Milovanoviću i direktoru kompanije "Sanino" Radovanu Pazureviću.

Dobitnici nagrade su i vlasnik kompanije "Tropik" Mirko Risović, predsjednik područne Privredne komore Banjaluka Goran Račić, a najbolji poslovni partner je "IRM – Bor" iz Zvornika.

Nagrade su, takođe, uručene preduzeću "Metaleks" iz Prnjavora, direktoru Zavoda za zapošljavanje Miroslavu Vujičuću, profesoru Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Marijani Kapović Solomun, Milijani Okilj iz Republičkog zavoda za zaštitu istorijskog i prirodnog nasljeđa i glavnom i odgovornom uredniku "Glasa Srpske" Borjani Radmanović Petrović.