latinica  ћирилица
08/12/2022 |  15:14 ⇒ 15:18 | Autor: SRNA

Јevtić: Ne smeta Kurtiju vino nego odlučnost Petrovića da ostanu na svom ognjištu

Gradonačelnik Štrpca Dalibor Јevtić poručio je da su posljednji događaji u Velikoj Hoči uznemirili svakog Srbina koji živi na Kosovu i Metohiji i da kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju nije problem nečije vino, već odlučnost porodice Petrović i ostalih Srba da ostanu na svojim ognjištima.
Dalibor Јevtić - Foto: TANЈUG
Dalibor ЈevtićFoto: TANЈUG

Јevtić je pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje i spriječi nasilje Kurtija nad Srbima.

- Kada od jedne časne srpske porodice prave kriminalce, jasno je o kakvoj politici aktuelne vlasti u Prištini je reč. Zato moramo da odbranimo čast i opstanak porodice Petrović u Hoči! Pozivam međunarodnu zajednicu da reaguje i spriječi nasilje koje Kurti sprovodi nad Srbima - naveo je Јevtić na Tviteru.

On je naglasio da su Petrovići domaćinska i vrijedna porodica koja živi od svog rada.

Carinska služba samoproglašenog Kosova donijela je odluku o pljenidbi 42 tone vina i rakije u vlasništvu jedne od najstarijih velikohočanskih srpskih porodica - Petrović koja se tradicionalno bavi proizvodnjom vina i rakija od grožđa.

U Velikoj Hodži od juče je napeto.

Petrovići i mještani proveli su noć stražareći ispred kuće, pošto su od juče ujutru na ulazu u dvorište ove porodice raspoređeni pripadnici kosovske carine, poreske uprave i policije.

Iz carinske službe samoproglašenog Kosova saopšteno je da je odluka donesena nako što je, tokom rutinske kontrole u jednoj prodavnici u vlasništvu Srbina u Velikoj Hoči otkriveno "da se alkoholna pića prodaju neovlašteno".