latinica  ћирилица
08/12/2022 |  15:30 ⇒ 20:08 | Autor: RTRS

Izabrano rukovodstvo Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara (VIDEO)

Danas je izabrano rukovodstvo Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara BiH.
Savjet ministara - Foto: RTRS
Savjet ministaraFoto: RTRS

Predsjedavajući Komisije je HDZ-ov Predrag Kožul, zamjenici Sanja Vulić iz SNSD-a i Nihad Omerović iz stranke Narod i pravda.

Članovi Komisije očekuju da će Savjet ministara biti formiran do kraja godine što je važno zbog usvajanja budžeta zajedničkih institucija za narednu godinu.

Potvrđeno je da je ime Borjane Krišto, kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministar, dostavljeno Predsjedništvu koje ima rok do 16. decembra da njenu kandidaturu vrati na potvrđivanje Komisiji i Predstavnikom domu BiH.

- Važno je reći da je prijedlog za predsjedavajućeg Savjeta ministara ime Borjane Krišto otišlo ka Predsjedništvu koje ima svoje rokove, a kada opet dođe nama mi ćemo u roku završiti svoj dio posla - rekao je Kožul.

Ono što je pozitivno i što ohrabruje, kaže Sanja Vulić prvi zamjenik Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara BiH, jeste da ovi razgovori govore da bi se prvi put u postdejtonskoj BiH moglo desiti da zajedničke institucije budu servis, a ne prepreka za realizaciju mnogobrojnih projekata kako u Republici Srpskoj, tako i u Federaciji i Brčko Distriktu.