latinica  ћирилица
08/12/2022 |  17:14 ⇒ 17:19 | Autor: RTRS

Cvijanović-Hlobenj: Očekivanja da će BiH uskoro dobiti kandidatski status u EU

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović primila je akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Slovačke u BiH Romana Hlobenja i tom prilikom zahvalila njegovoj zemlji za dosadašnju podršku BiH na putu ka EU, uz očekivanje da će BiH uskoro dobiti kandidatski status.
Željka Cvijanović i Roman Hlobenj - Foto: SRNA
Željka Cvijanović i Roman HlobenjFoto: SRNA

Iz Predsjedništva BiH je saopšteno da je razgovarano i o aktuelnoj unutrašnjopolitičkoj situaciji u BiH, s posebnim osvrtom na ubrzan proces formiranja vlasti na svim nivoima.

Hlobenj je rekao da će Slovačka nastaviti da podržava BiH na njenom evropskom putu, te izrazio nadu da će BiH sredinom decembra biti dodijeljen kandidatski status.

- Tokom ceremonije predaje akreditiva izraženo je zadovoljstvo dobrim i prijateljskim bilateralnim odnosima i činjenicom da između BiH i Slovačke nema otvorenih pitanja - ističe se u saopštenju.

Naglašeno je da se odnosi dvije zemlje u kontinuitetu razvijaju, a da je ugovorena saradnja kvalitetna i sadržajna u svim oblastima.

Tokom sastanka bilo je riječi i o regionalnoj saradnji i investicionim projektima.

Cvijanovićeva je poželjela ambasadoru Romanu Hlobenju uspješnu misiju, te uputila poziv predsjedniku Slovačke Zuzani Čaputovoj da posjeti BiH.