latinica  ћирилица
08/12/2022 |  18:38 ⇒ 20:11 | Autor: RTRS

Hrabri policajci iz Gradiške, žrtvujući svoj, iz hladne Save spasili tuđi život (VIDEO)

Pripadnici Policijske uprave Gradiška ponovo na visini zadataka. Brzom intervencijom u Bok Јankovcu spasili su jednu osobu i još jednom potvrdili da su, da bi pomogli drugima, spremni žrtvovati svoj život.
Policajci iz Gradiške - Foto: RTRS
Policajci iz GradiškeFoto: RTRS

Poslije zaprimljene dojave o nestanku lica u prigradskoj mjesnoj zajednici Bok Јankovac, policajci Bratislav Zagorac, Slaviša Kojić i Aleksandar Petrović krenuli su u potragu.

Dugogodišnje iskustvo i poicijski instikt odveli su ih na prostor odbrambenog savskog nasipa u Mačkovcu, gdje su pronašli lice za kojim se tragalo.

Mrak, blatnjav teren i magla, otežali su akciju spasavanja.

- Čuli smo da se nešto dešava u pravcu rijeke Save. Odmah smo zajedno sišli do mjesta i tu smo uočili lice  u promrznutom i pothlađenom stanju i nerazgovjetno je razgovaralo, jer je faktički bilo u besvesnom stanju - priča Bratislav Zagorac, policajac Policijske stanice Gradiška.

- Nismo se dvoumili da uđemo u blato i da izvučemo čovjeka kome je bila hitno potrebna pomoć jer su minute i sekunde odlučivale o njegovom životu - dodaje Slaviša Kojić, šef smjene.

Spasavanje unesrećenog posebno je ostavilo utiske na najmlađeg člana policijske patrole Aleksandra Petrovića.

- Bio sam svjetan da će se ovako nešto kad tad desiti i da ću morati biti interventan. Prilikom tog događaja uopšte nisam razmišljao da li je to voda do koljena ili je voda i blato preko struka i ušli smo svi zajedno da pomognemo - naveo je Perović.

Poslije izvlačenja na sigurno, unesrećeni je vozilom hitne pomoći prevezen u Bolnicu Gradiška. Ovaj hrabri čin policajaca, je još jedan dokaz da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uvijek u službi građana.