latinica  ћирилица
08/12/2022 |  20:10 ⇒ 20:10 | Autor: SRNA

Međunarodna zajednica hitno da zaustavi ludilo koje vlada u Prištini

Srpska lista saopštila je da teror kojem je izložen srpski narod na Kosovu i Metohiji više niko ne može da trpi i da međunarodna zajednica mora najhitnije da zaustavi ludilo u Prištini, koje može da izazove haos.
Srpska lista -
Srpska lista

Srpska lista najoštrije osuđuje sinhronizovani napad Aljbina Kurtija protiv Srba i na sjeveru i na jugu Kosova i Metohije s ciljem protjerivanja Srba sa svojih vjekovnih ognjišta.

U saopštenju se navodi da su nasrtaji Kurtijevih specijalaca na poštene srpske porodice u Velikoj Hoči, koje teškom mukom obrađujući svoju zemlju, hrane djecu i porodice, kao i upad u obdanište u Leposaviću dok djeca spavaju, djelo sistematske kampanje protiv srpskog naroda, sa ciljem zastrašivanja čime se još više podižu tenzije na ovim prostorima.

- Kurtijevi specijalci danas čizmama gaze srpski hleb i grozdove koje su naši građani mukom uzgajali u nadi da će u miru moći da opstanu i žive pošteno od svog rada. Prestrašuju svojim oklopnim vozilima srpsku decu dok su u vrtiću bez ikakve reakcije međunarodnih predstavnika - navodi se u saopštenju.

Tiranija i teror Aljbina Kurtija se mora zaustaviti, kako navode, jer se njegovim nasilnim akcijama i provokacijama mjesecima unazad ugrožava mir, a to se ne smije dozvoliti, niti se smije prećutati.

Pripadnici carine privremenih institucija i izvršitelji su uz obezbjeđenje kosovske policije izvršili djelimičnu pljenidbu oko 42 tone vina iz vinarije porodice Petrović u Velikoj Hoči.

Vozila specijalne kosovske policije danas su ušla u dvorište dječjeg vrtića u Leposaviću, koja su poslije kraćeg zadržavanja ispod prozora objekta napustila krug obdaništa.

Prije pripadnika ROSU, juče su na istom mjestu "zalutali" i pripadnici Kfora sa svojim terenskim vozilima.