latinica  ћирилица
08/12/2022 |  21:25 ⇒ 23:18 | Autor: Agencije

Između 200 i 300 specijalaca ušlo u sjeverni dio Kosovske Mitrovice (VIDEO)

Između 200 i 300 kosovskih specijalaca do zuba naoružanih pješice je, u pratnji brojnih oklopnih vozila, ušlo večeras iz pravca južne u sjeverni dio Kosovske Mitrovice.
Policija samoproglašenog Kosova (foto:Tanjug arhiva) -
Policija samoproglašenog Kosova (foto:Tanjug arhiva)

Specijalci su se uputili u pravcu Bošnjačke mahale, saznaje Tanjug.

Građani Sjeverne Mitrovice okupljaju se na ulicama, razgovaraju o svemu što se dešava posljednjih dana, napeto je, ali bez incidenata.

Kosovo onlajn navodi da su tokom večeri bačene i dvije šok bombe, ali zasad nema više informacija o tome.

Dopisnik Radio Beograda Ivan Miljković kaže da je u Sjevernoj Kosovskoj Mitrovici mirno, ali napeto.

U blizini Tehničke škole okupilo se stotinak građana. Oni su tu jer su uznemireni poslije informacije da je veliki broj specijalaca ušao u sjeverni deo grada. Čekaju da vide kako će se situacija dalje razvijati.

Dopisnik Radio Beograda je u južnom djelu Mitrovice, u tamošnjoj policijskoj stanici, primjetio dva parkirana vozila za razbijanje demonstracija sa vodenim topovima, a u Bošnjačkoj mahali dve grupe od desetak nenaoružanih policajaca koji su posmatrali situaciju.

Dio grada u blizini tri solitera je bokiran, a građani uznemireni zbog informacija da su po obodima grada raspoređene specijalne jedinice kosovske policije.

Kosovska policija saopštila je da će u narednim danima povećati svoje prisustvo na sjeveru Kosova i dodala da su "održavanje javnog reda, garantovanje bezbjednosti, zaštita života i imovine svih građana bez razlike, među njenim glavnim ciljevima", prenosi Gazeta ekspres.

Kosovski specijalci u Sjevernoj Mitrovici (Foto:Skrinšot Tanjug)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković najavio je konferenciju za novinare u 23 sata.