latinica  ћирилица
08/12/2022 |  23:24 | Autor: Agencije

Petković: Kurtijev cilj okupacija sjevera KiM (VIDEO)

Direktor za KiM Petar Petković je na konferenciji za medije rekao da je Aljbin Kurti večeras "nastavio sa protivpravnim i nasilnim akcijama sa ciljem okupacije sjevera KiM".
Petar Petković (Foto: FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ bg) -
Petar Petković (Foto: FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ bg)

Naoružani specijalci kosovske policije u pratnji oklopnih vozila ušli su večeras iz Јužne u Sjevernu Mitrovicu.

- Prema našim saznanjima, preko 300 do 350 policajaca, što patrolnih s pancirima, što pripadnika ROSU sa dugim cijevima, pod punom ratnom opremom i oklopnim vozilima oko 20.30 upali su na sjever KiM iz pravca Јužne Mitrovice ka Bošnjačkoj mahali, pa se rasporedili i blokirali cijelu Kosovsku Mitrovicu, da bi se konačno stacionirali u mješovitim naseljima u sjevernom delu Kosovske Mitrovice - Suvi do, Brđani, Mikro naselje, Tri solitera i Bošnjačka mahala - rekao je Petković.

Kaže da je povod za upad policije na sjever kim navodno to što su Albanci koji žive u mješovitim sredinama uplašeni zbog dešavanja na sjeveru KiM. Petković je rekao i da je Kurti tokom samita u Tirani izazivao nasilje i obračunavao sa Srbima, želeći da izazove incidente i da se nasilno nametnu protivpravni izbori u četiri opštine.

- Beograd će razmotriti povratak do 1.000 srpskih snaga bezbednosti na Kosovo i Metohiju po rezoluciji 1244 - naglasio je Petković.