mtel
latinica  ћирилица
09/12/2022 |  08:15 ⇒ 08:16 | Autor: SRNA

Oprez zbog vlažnih kolovoza i smanjene vidljivosti

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po pretežno vlažnim ili mokrim kolovozima, uz smanjenu vidljivost, zbog magle po kotlinama, te povećanu opasnost od odrona na dionicama u usjecima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Magla - Foto: RTRS
MaglaFoto: RTRS

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po pretežno vlažnim ili mokrim kolovozima, uz smanjenu vidljivost, zbog magle po kotlinama, te povećanu opasnost od odrona na dionicama u usjecima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom, zbog aktiviranog klizišta.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

I na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zbog opasnosti od klizišta zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća Ruding, u mjestu Vučjak, i raskrsnice u Mezgraji. Putnička vozila preusmjerena su preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja. Zabrana se ne odnosi na vozila Rudnika i Termoelektrane "Ugljevik".

Zbog deminerskih radova aktuelne su povremene obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, od 8.00 do 15.00 časova, i to 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Povremene polučasovne obustave zbog deminiranja terena na snazi su od 8.00 do 16.00 časova na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca "Arizona". Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj jedan izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja radi isključivanja i uključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru "Pet-ce" od mosta Rudanka, uključujući most, do tunela Putnikovo brdo dva.

Na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, saobraćaj će se odvijati uz izmijenjen režim vožnje.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Јohovac do Vukosavlja izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Јohovac. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Režim saobraćanja izmijenjen je zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška-Nova Topola-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola, kao i zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška.

U toku je rekonstrukcija na dionici magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja i postavljena privremena saobraćajna signalizacija.

Povremene kratkotrajne obustave i izmjene u saobraćaju zbog rekonstrukcije raskrsnice aktuelne su na magistralnom putu Sokolac-Podromanija, na lokalitetu ukrštanja sa Ulicom cara Lazara u mjestu Sokolac.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar-Rudo zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase iznad 10 tona, dok je za putnička vozila ograničena brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase iznad 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, jer nakon destrukcija nastalih mehaničim udarima nadvožnjak nema dozvoljenu nosivost za realna saobraćajna dinamička opterećenja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Od 22.00 do 6.00 časova saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog sanacionih radova na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina /od raskrsnice za stadion "Asim Ferhatović Hase" do naselja Šip/ vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac /kroz ulicu Јukićeva/.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.