latinica  ћирилица
09/12/2022 |  11:29 ⇒ 12:47 | Autor: RTS

Drecun: Ako bude neophodno, izvodljiv povratak srpskih bezbjednosnih snaga

Predsjednik Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da ako bude neopohodno biće i izvodljiv povratak 1.000 pripadnika srpskih bezbjednosnih snaga.
Milovan Drecun (Foto: TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC) -
Milovan Drecun (Foto: TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC)

Drecun je dodao da o tome koji su načini da se to realizuje ne može da govori on, već je to nešto o čemu će odlučiti državno rukovodstvo, ako do toga dođe.

- Ne treba sumnjati da Srbija ima resurse da sprovede tu akciju. Nadamo se da neće morati da dođe do toga i da će međunarodno prisustvo u skladu sa Rezolucijom 1244 realizovati ono što mu je ključni zadatak, a to je stvaranje sigurnog okruženja za sve koji žive na Kosovu i Metohiji - rekao je Drecun.

Drecun je rekao da su i ovog puta kao i do sada Srbi ti koji su ugroženi.

- Interesantno je to da je Priština noćas započela praktično vojnu operaciju zauzimanja sjevernog dela Kosovske Mitrovice čime je stvorila operacijsku osnovu za dalje napredovanje prema Zvečanu i prema Leposaviću - kazao je Drecun.

Drecun je poručio je da su prištinske snage stavile pod kotrolu selo Srbovac koje je ključno na komunikaciji Mitrovica- Leposavić , ocjenjujući da to znači da obezbjeđuju i koridor za eventualno dalje napredovanje.

- Po meni ovo nije kraj te operacije, osim ako zapadne države ne obuzdaju Prištinu u svemu tome - rekao je Drecun.