latinica  ћирилица
09/12/2022 |  12:18 ⇒ 12:40 | Autor: SRNA

Srpska lista: Teror i tiranija Kurtija se moraju zaustaviti

Srpska lista najoštrije je osudila sinhronizovani napad premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija na Srbe i na sjeveru i na jugu Kosova i Metohije, sa ciljem njihovog protjerivanja sa vjekovnih ognjišta.
Mještani Velike Hoče ispred domaćinstva Petrović - Foto: RTRS
Mještani Velike Hoče ispred domaćinstva PetrovićFoto: RTRS

Srpska lista saopštila je da "nasrtaji Kurtijevih specijalaca na poštene srpske porodice u Velikoj Hoči, koje teškom mukom obrađujući svoju zemlju i hrane svoju decu i porodice, kao i upad u obdanište u Leposaviću dok deca spavaju, predstavljaju delo sistematske kampanje protiv srpskog naroda, sa ciljem zastrašivanja, čime se još više podižu tenzije".

- Danas Kurtijevi specijalci čizmama gaze srpski hleb i grozdove koje su naši građani mukom uzgajali u nadi da će u miru moći da opstanu i žive pošteno od svog rada, a svojim oklopnim vozilima prestrašuju srpsku djecu dok su u vrtiću, bez ikakve reakcije međunarodnih predstavnika - upozorili su iz Srpske liste.

U saopštenju je navedeno da teror kojem je srpski narod izložen na Kosovu i Metohiji više niko ne može da trpi i traže da međunarodna zajednica mora najhitnije da reaguje i zaustavi ludilo koje vlada u Prištini, a koje može da izazove haos.

- Tiranija i teror Aljbina Kurtija se mora zaustaviti jer se njegovim nasilnim akcijama i provokacijama mjesecima unazad ugrožava mir, a to se ne smije dozvoliti niti se smije prećutati - poručili su iz Srpske liste.

Oko 300 specijalaca takozvane kosovske policije u pratnji oklopnih vozila ušlo je sinoć iz pravca južnog dijela Kosovske Mitrovice u sjeverni dio grada i rasporedili se po obodu grada.

Tome je prethodila nasilna pljenidba vina srpskoj porodici Petrović u Velikoj Hoči, kao i upad specijalne policije samoproglašenog Kosova u krug srpskog obdaništa "Naša radost" u Leposaviću.