latinica  ћирилица
09/12/2022 |  14:42 ⇒ 18:14 | Autor: RTRS

Dodik: Ako iko narušava Dejton onda su to zemlje Kvinte

Ako iko narušava Dejtonski mirovni sporazum i ako je iko ovu zemlju kreirao kao neuspješnu, onda su to članice PIK-a, zemlje Kvinte predvođene SAD i Velikom Britanijom, i to pokazuje svu njihovu licemjernu politiku, rekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik komentarišući saopštenje PIK-a.
Milorad Dodik (Foto: instagram.com/mdodik.official) -
Milorad Dodik (Foto: instagram.com/mdodik.official)

- Što se tiče slobode medija, ona je ovdje potpuna, ali i zloupotrijebljena od strane pojedinih medija poput BNTV, koju oni podržavaju - napisao je Dodik na Tviter profilu.

Naglasio je da će Republika Srpska će zakonski regulisati širenje lažnih vijesti i govora mržnje i ti zakoni će biti potpuno usklađeni s evropskom regulativom.

U kominikeu nakon dvodnevne sjednice Upravni odbor Savjeta za sprovođenje mira "osudio je svaki oblik secesionističke retorike i djelovanja", te pozvao vladajuću koaliciju u Republici Srpskoj da "prestane sa svim aktivnostima kojima se krši Opšti okvirni sporazum za mir, uključujući Ustav BiH, ili kojima se ugrožavaju državne nadležnosti ili suverenitet i teritorijalni integritet BiH".