latinica  ћирилица
09/12/2022 |  15:51 ⇒ 19:39 | Autor: RTRS

"Zajednički odgovoriti na pritiske i laži" (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da će veoma brzo predstavnici Srpske i Srbije pokušati da kreiraju zajednički nacionalni i narodni odgovor na pritiske i laži protiv srpskog naroda u BiH i na Kosovu i Metohiji.
Milorad Dodik  (Foto:Borislav Zdrinja) -
Milorad Dodik (Foto:Borislav Zdrinja)

Dodik je istakao da je već rekao da neće prihvatiti bilo kakav eventualni poziv iz Kvinte, ukoliko bi na sastanku sjedio predstavnik Britanije.

- Oni su mešetari koji su uništili stabilnost srpskog naroda kroz istoriju i oni su najveće su štetočine za srpski narod, a to pokazuju i u BiH i na Kosmetu", rekao je Dodik nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a

Napomenuo je da je očigledno da stranci kreiraju atmosferu kršenja Rezolucije 1244 na Kosovu i Metohiji, prije svega zemlje Kvinte predvođene SAD i Velikom Britanijom, dok su ostale zemlje su trabanti, poput Italije i prate te politike jer ne žele da se sa njima kompromituju zbog "nekog Kosova i pozicije Srbije".

- Zato je viljdivo da ini "bildaju" mišiće i privremenim vlastima u Prištini sada silom nameću rješenja koja su neodrživa za srpsku nacionalnu zajednicu - rekao je Dodik.

Dodiku je drago što predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlučno brani interese Srba na Kosovu i Metohiji.

Poslije kvalfikacija premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija na račun Srpske, Dodik je istakao da predstavnici Srpske neće dozvoliti da građani sa ličnim kartama takozvanog Kosova ulaze u BiH, bez obzira što je nešto o tome dogovoreno u okviru Berlinskog procesa.

Dodik je podsjetio da Srpska ima više legitimiteta nego takozvano Kosovo, koje nije priznalo više od pola zamalja u UN.