latinica  ћирилица
09/12/2022 |  15:58 ⇒ 18:35 | Autor: RTRS

Banjaluka: Premijerno izvedena predstava "Mala sirena" (VIDEO)

U Dječijem pozorištu Republike Srpske sinoć je premijerno izvedena predstva "Mala sirena" u adaptaciji i režiji Biserke Kolevske.
Mala sirena -
Mala sirena

 Popularnu bajku i jedan od nasjlavnijih komada Hansa Kristijana Andersena, nacionali teatar za djecu donosi u ruhu spektakularne romantične komedije sa elementima mjuzikla.

"Mala sirena", velika ljubavna priča o žrtvi koju prava ljubav traži, vrlo je zahtjevan tekst, nimalo lak za adaptaciju, ističu akteri predstave.

Poseban izazov za glumce ogleda se u angažmanu koji osim klasične dramske uloge, zahtijeva i lutkarstvo i scenski eksperiment sa plesom, muzikom i animacijom.

Maštovita, funkcionalna scenografija, neobične lutke i kostimi, autorke Svile Veličkove, te dinamičnost glumaca, muzičke sekvence, i zanimljiva animacija, u produkcijskom smislu ovu predstavu čine svojevrsnim spektaklom.

Dobro poznata banjalučkoj publici, bugarska rediteljka, Biserka Kolevska, još jednom potvrđuje da voli da radi, upravo velike pozorišne projekte.

U predstavi igraju i Slobodan Perišić, Aleksandar Blanić, Snežana Milidrag, Željko Milićević, Ana Anđelić, Dragana Ilić, i Dragan Vučić.

Muziku potpisuje Miro Јanjanin.

Prvu reprizu predstave "Mala sirena" publika će moće da pogleda već u subotu, 10. decembra u 18.00 časova.