latinica  ћирилица
09/12/2022 |  17:07 ⇒ 17:08 | Autor: SRNA

Petković: Kurti se ruga pravima srpskog naroda

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković upozorio je danas da se premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti svojim potezima i izjavama ruga pravima srpskog naroda, ali i Briselskom sporazumu.
Petar Petković (Foto: FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr) -
Petar Petković (Foto: FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr)

- Hoće li iko iz EU da reaguje na ovakvo Kurtijevo šegačenje sa Briselskim sporazumom i pravima Srba? - pitao je Petković u objavi na Fejsbuku.

On je ocijenio da se Kurti ponaša bahato i pokazuje da niko ne može da ga natjera da ispuni preuzete obaveze, zbog čega ide toliko daleko da ne samo da neće da formira Zajednicu srpskih opština, već taj zahtjev Beograda naziva djetinjastim.

- Јasno je da su za Kurtija zaštita života i prava Srba djetinjasti zahtjevi, pa zato nije ni čudo što je juče ROSU policija maltretirala djecu u vrtiću u Leposaviću, porodicu Petrović u Velikoj Hoči, a zatim i cijeli grad Kosovsku Mitrovicu, koju su dugim cijevima pokušali da blokiraju i okupiraju - ukazao je Petković.

Petković smatra da je očigledno da Kurti nasilno pokušava da okupira srpske sredine, ali da mu to, kako tvrdi, neće proći.