latinica  ћирилица
10/12/2022 |  08:41 | Autor: SRNA

Finalno veče izbora za Mis Srpske

 U Bijeljini će večeras biti održano finalno veče izbora Mis Republike Srpske za Mis BiH, najavljeno je iz Turističke organizacije grada.
Izbor za Mis Republike Srpske (Foto: Facebook/Miss Bosne i Hercegovine za Miss Svijeta) -
Izbor za Mis Republike Srpske (Foto: Facebook/Miss Bosne i Hercegovine za Miss Svijeta)

Na izboru za Mis Republike Srpske predstaviće se 30 djevojaka.

Direktor Direkcije za izbor Mis Republike Srpske Stela Zubak Јovanović kaže da se, pored fizičkog izgleda, u obzir uzimaju i inteligencija, volonterizam, humanost, poznavanje stranih jezika i ostale sposobnosti.

- Cilj promotivne akcije jeste da se ukaže na važnost lokalnog putovanja, proizvodnje i kupovine domaćih proizvoda, kako bi se doprinijelo povećanju konkurentnosti lokalne privrede - istakla je Јovanovićeva i najavila da će sve djevojke koje se takmiče za titulu Mis Republike Srpske boraviti u Bijeljini dva dana i promovisati ovu sredinu.

Predviđena je posjeta značajnim turističkim centrima Etno selu "Stanišići", Banji "Dvorovi", Gradskom parku, izletištu u Ljeljenči, manastiru Tavna, Semberskom salaša i ranču "Tanasić".

Ovogodišnji izbor biće održan pod sloganom "Naše je bolje, kupujmo domaće, putujmo domaće" s ciljem promocije kvalitetnih domaćih proizvoda i turističkih potencijala Bijeljine.

- Prepoznali smo značaj ove manifestacije koja se održava nakon godina recesije i krize da promovišemo naš grad, turističke potencijale i domaći proizvod - rekao je novinarima portparol Turističke organizacije Bijeljine Dragan Tešić.

On je istakao da je njihov cilj i jačanje svijesti o važnosti lokalnog putovanja i kupovine domaćih proizvoda.

Izbor Mis Republike Srpske održava se pod pokroviteljstvom grada Bijeljina i Turističke organizacije Bijeljina u 19.30 časova u Centru za kulturu.