latinica  ћирилица
10/12/2022 |  08:47 | Autor: SRNA

Nikšić: Nema sumnje u brzo formiranje vlasti

Predsjednik SDP-a BiH i jedan od lidera "osmorke" Nermin Nikšić uvjeren je da će vlast na nivou BiH i Federacije BiH biti formirana u najkraćem mogućem roku.
Nermin Nikšić - Foto: RTRS
Nermin NikšićFoto: RTRS

- Među strankama članicama nove većine postoji visok stepen povjerenja u usaglašenosti i nemam razloga sumnjati da ćemo proces završiti u kratkom vremenu - rekao je Nikšić za zagrebački "Večernji list" izdanje za BiH.

Prema njegovim riječima, brzo formiranje vlasti bitno je i radi evropskog puta, jer EU očekuje od BiH ubrzano formiranje vlasti i rješavanje problema i zadataka koji stoje na tom putu.

- Očekujem da SDA prihvati realnost da neće biti dio nove većine i da ne usporava put zemlje prema EU. Nadam se da neće na kocku staviti sudbinu građana i budućnost zemlje kako bi koji dan ili mjesec duže ostao na vlasti - dodao je Nikšić.

Govoreći o odnosima sa predsjednikom Republike Srpske i liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, Nikšić je rekao da ga je često kritikovao i osporavao njegove stavove, ali da su u vrijeme kada je bio predsjednik Vlade FBiH imali kvalitetnu saradnju.

Prema Nikšićevim riječima, "osmorka" nije projekt SAD i EU, već isključivo projekt njenih članica.

- Naša saradnja utemeljena je na čvrstim osnovama. Svi članovi tog saveza su stabilni. Model se pokazao uspješnim, efikasnim i imunim na spoljne udare i tako će biti i ubuduće - uvjeren je lider SDP-a i budući premijer FBiH.