latinica  ћирилица
10/12/2022 |  15:55 ⇒ 20:08 | Autor: SRNA

Dodik: Moja vrata kao predsjednika Srpske biće otvorena za sve ljude (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska mnogo uložila u izgradnju bolnica, osavremenjavanje i dostupnost zdravstvenih usluga, ali da se u sljedećem periodu mora graditi povjerenje između ljudi i institucija, a posebno ljekara i pacijenata.
Milorad Dodik (Foto: instagram.com/ mdodik.official) -
Milorad Dodik (Foto: instagram.com/ mdodik.official)

Dodik je naveo da akcija "S ljubavlju hrabrim srcima" ima tradiciju i da će ove godine biti održana po 13. put s ciljem da svako porodilište u Srpskoj dobije savremeni transportni inkubator.

- Ovog decembra Republika Srpska - naši ljudi, naši privrednici i naše institucije - okupiće se tog cilja - rekao je Dodik za Srnu i dodao da je decembar mjesec darivanja, humanosti i solidarnosti, mjesec u kojem svi bar na trenutak zastanu, razmisle i saosjećaju se sa onima koji prolaze teške trenutke.

- Decemabr je mjesec u kojem pomjerimo pogled sa svakodnevnih obaveza i briga i sjetimo se onih kojima život "nije dao iste šanse". I neka to ostane takav mjesec. Ali ovaj mjesec i ova akcija neće više biti zaključak i završetak posla koji moj tim i ja radimo po nekoliko mjeseci kako bismo pomogli i riješili neki problem - ukazao je Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da će decembar od sada biti početak posla u kojem će svaka osoba koje se to tiče, koja ima znanje, vještine i volju, i svaka osoba koja je za taj posao odgovorna dati sve od sebe da se izazovi rješavaju do kraja.

Dodik je naglasio da će to biti njegova misija, operativni zadatak i zavjet.

- Nećemo sakupljati novac slanjem SMS poruka, nećemo kupiti političke poene, kao što nismo ni do sada, nećemo pripisivati zasluge i prebacivati odgovornost, nećemo se dijeliti. Zajedno ćemo pokazati da znamo šta je zaista važno u životu i da smo tu jedni za druge. I da ćemo biti tu jedni za druge 365 i 366 dana u godini - rekao je Dodik.

Dodik je izrazio zahvalnost pedijatrima širom Republike Srpske, s kojima je ovih dana u svakodnevnom kontaktu, što su mi objasnili problem transporta beba sa kojima nije bio upoznat.

- Shvatio sam da to nije samo čin prevoza u kojem je svaki minut bitan. To je daleko više od toga - to su ponekad sekunde u kojima određujemo sudbinu tih beba za cijeli život. Ponosan sam na pedijatre širom Republike Srpske zbog svega što su do sada uradili za svu djecu, ali ću biti najponosniji i najzahvalniji kad uradimo sve, baš sve što možemo. A svi možemo daleko više - poručio je Dodik.

"S ljubavlju hrabrim srcima", kaže Dodik, neće samo obnoviti transportne inkubatore kako bismo bili spremni da svakoj bebi - bez obzira na nevolju koja ju je snašla u prvim sekundama života - obezbijedimo najbolju priliku koju možemo da bude zdravo dijete, da ima zdrav i lijep život.

- Naši najmlađi i njihovi roditelji nikad ne treba da dođu u situaciju da pored problema koji ih zadesi razmišljaju o uslovima, uslugama, pristupu ljekara. To mora da se podrazumijeva. Učinićemo da svaki roditelj s uzbuđenjem, radošću, ali i s osjećajem sigurnosti, topline i povjerenja čeka trenutak novog života. Znam da to možemo zajedno - poručio je Dodik.

On je istakao da će na tom putu njegova vrata kao predsjednika Republike i kao čovjeka biti otvorena za sve ljude iz Republike Srpske, kao što je ovaj put čuo i razumio roditelje i pedijatre.

- O odgovornosti onih koji su za to zaduženi drugom prilikom - rekao je Dodik.

U Banjaluci će, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, 26. decembra biti održano 13. donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima", s ciljem obezbjeđenja transportnih inkubatora u porodilištima širom Srpske, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.