latinica  ћирилица
10/12/2022 |  16:23 | Autor: SRNA

Selak: Ohrabrujuće poruke o važnim projektima u BiH

Lider Socijalističke partije Srpske Goran Selak poručio je da su se nakon sastanka delegacije SNSD-a sa predstavnicima "osmorke" danas mogle čuti ohrabrujuće poruke o važnim projektima u BiH koji više neće biti blokirani.
Goran Selak - Foto: RTRS
Goran SelakFoto: RTRS

- SPS se uvijek zalagalao za razgovore i poštovanje nadležnosti Republike Srpske, odnosno oba entiteta u BiH i da sjednu sva tri naroda i razgovaraju kako bi građani živjeli bolje - rekao je Selak Srni, te podsjetio na probleme koje izaziva inflacija prouzrokovana spoljnim uticajima.

Selak je istakao da je neophodno stvoriti što bolji ambijent za građane u Republici Srpskoj, ali i u Federaciji BiH.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je na današnjem sastanku delegacije SNSD-a sa predstavnicima "osmorke" dogovoreno brzo formiranje vlasti na nivou BiH i da uspostave prvi put u BiH posebnu proceduru za brži prolazak razvojnih projekata.

Dodik je dodao da je dogovoreno da se iduće sedmice u okviru timova koje su precizirali održe sastanci kako bi se, kako kaže, uputili u rješavanje pitanja u vezi sa ekonomijom i za institucionalno kretanje, energetiku, infrastrukturu i sve ono što bude dio zajedničkog interesa.