latinica  ћирилица
10/12/2022 |  16:26 | Autor: SRNA

Čubrilović: Dogovor SNSD-a i "osmorke" treba dobiti podršku parlamenta BiH

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović izjavio je da dogovor, postignut danas na sastanku delegacije SNSD-a sa predstavnicima "osmorke", treba dobiti podršku parlamenta BiH.
Nedeljko Čubrilović - Foto: RTRS
Nedeljko ČubrilovićFoto: RTRS

Čubrilović je za Srnu rekao da je ohrabrujuća poruka koja je poslata sa sastanka u Banjaluci da projekti u BiH više neće biti blokirani, pogotovo kada je riječ o infrastrukturi i privredi koje su od životnog značaja za građane.

- Ako to bude ispoštovano kroz ovaj mandat za koji se priprema izbor nove Vlade Srpske, odnosno Savjeta ministara, to će samo po sebi biti dovoljno u odnosu na neke prethodne periode kada je to zaista bilo nemoguće i zabrinjavajuće - poručio je Čubrilović.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je na današnjem sastanku delegacije SNSD-a sa predstavnicima "osmorke" dogovoreno brzo formiranje vlasti na nivou BiH i da uspostave prvi put u BiH posebnu proceduru za brži prolazak razvojnih projekata.

Dodik je dodao da je dogovoreno da se iduće sedmice u okviru timova koje su precizirali održe sastanci kako bi se, kako kaže, uputili u rješavanje pitanja u vezi sa ekonomijom i za institucionalno kretanje, energetiku, infrastrukturu i sve ono što bude dio zajedničkog interesa.